Žmogaus duomenų viešinimas

Sąsk. nr. vardas/pavardė
    
  1. Atsijungęs

    maugllis

    Administratorius

    Pranešimai: 542

    Svetainėje drauždžiama kurti temas kuriose figuruoja žmonių vardai/pavardės, sąsk numeriai ir kita asmeninė informacija.

    Tokia informacija viešinti draudžia Lietuvos įstatymai
    Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo 2 straipsnio 1 dalis numato, jog asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai.

    Jeigu tretysis asmuo paviešino Jūsų vardą, pavardę, gyvenamosios vietos adresą, asmens kodą, telefoną, banko sąskaitos numerį, laikytina jog jis atskleidė Jūsų asmens duomenis be Jūsų sutikimo.

    Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, nustačiusi Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo pažeidimą, pavyzdžiui, draudimą skelbti asmens kodą viešai, ar kitą asmeninę informacija apie asmenį, gali surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, kurio pagrindu teismas skirs baudą nuteistajam, kuris privales atlyginti padaryta žalą. Atsakomybė už neteisėtą asmens duomenų tvarkyma, t. y. paviešinimą, numatyta Lietuvos Respublikos administraciniu teisės pažeidimų kodekso 21414 straipsnyje.


    Tad pagalvokite prieš kažka darydami, kad netektu sulaukti panašaus laiško


    Mūsų svetainė ne išimtis, tad atsižvelgiant į tai visos temos su draužiama informacija bus trinamos, o jų autoriai gaus įspėjimus.
    Paskutinį kartą redagavo: maugllis 19 Balandžio 2013 - 18:47
    19 Balandžio 2013 - 18:40 / #1